40 jaar fotoclub Alphoto

De Alphense fotoclub Alphoto bestaat 40 jaar en viert dat met een expositie in theater Castellum en gratis toegankelijke workshops voor fotoliefhebbers op 10 december.

Fons Bitter
Fons Bitter (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Ruim 30 leden van Alphoto laten hun beste werk zien. De expositie omvat een breed scala aan genres van fotografie, zoals landschapsfoto's, macro, abstracte foto's, dieren, portretten, straatbeelden, natuur etc.De officiële opening is op 10 december om 16.00 uur door wethouder Kees van Velzen (cultuur). Eerder op die dag worden er in Castellum twee gratis toegankelijke workshops gegeven.

Op 10 december om 11.00 uur geeft Fons Bitter inzicht in het maken van Impressiograpics. Dat zijn beelden die met lange sluitertijden uit de hand zijn genomen met als doel een impressionistische sfeer te creëren, zoals in het werk van schilders als Monet, Renoir, Cézanne. Fons Bitter kiest hiervoor herkenbare beelden uit het dagelijks leven. In de digitale nabewerking verwijdert hij in zijn ogen onnodige beeldinformatie om daarmee het impressionistische idee verder te versterken.

Johan Elzenga, auteur van diverse fotoboeken, geeft om 14.30 uur een workshop over compositie in landschapsfotografie. Hij gaat in op de verschillende compositieregels, en hoe je die kunt toepassen op landschapsfoto's. Maar hij geeft ook aan wanneer je die regels beter een beetje losjes kunt interpreteren. Ook het gebruik van scherptediepte en het gebruik van het bestaande licht komt aan de orde, want ook daarmee bepaal je het effect van een landschapsfoto. We zien hoe je de foto opbouwt via het zorgvuldig plaatsen van de belangrijke elementen in de foto.

De expositie is gratis te bezoeken woensdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en op theateravonden vanaf één uur voor de voorstelling.

3 december 2016 - 18 januari 2017

Theater Castellum
Rijnplein 1-3
2405 DB Alphen aan den Rijn
0172-429292
info@theatercastellum.nl
www.theatercastellum.nl
@thcastellum (twitter)

Er is werk te zien van
Fons Bitter
Henk Langerak
Joke Dingelhoff
Nicole van As
Rob IJsselstein
Bert Noorbeek
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl