Afrotopia

De Afrikaanse fotobiënnale is het meest prestigieuze podium voor hedendaagse fotografie uit Afrika en de Afrikaanse diaspora. In Afrotopia verbeelden veertig kunstenaars, vanuit de huidige Afrikaanse realiteit, hun visie op de toekomst van het continent. Hun verbeeldingskracht geeft een persoonlijk perspectief op sociale, politieke, economische of historische ontwikkelingen en toont ons een eigentijdse Afrikaans wereldbeeld.

Athi-Patra Ruga, Miss Azania, Exile is waiting, 2015 nr1, 190cmx150cm
Athi-Patra Ruga, Miss Azania, Exile is waiting, 2015 nr1, 190cmx150cm

De werken tonen een enorme diversiteit, zijn vaak politiek geëngageerd en kritisch. Maar er wordt ook gedocumenteerd, bewonderd en gedroomd. De tentoonstelling daagt de bezoeker uit tot het ontwikkelen van nieuwe inzichten over het verleden, schijnt licht op het heden en biedt alternatieve perspectieven voor de toekomst.Afrotopia was eerder te zien tijdens de 11e editie van de Afrikaanse fotobiënnale in Bamako. Voor het eerst in de geschiedenis van de biënnale is de hoofdtentoonstelling nu te zien buiten Mali. Uit driehonderd inzendingen zijn werken van veertig hedendaagse fotografen en kunstenaars geselecteerd die geïnspireerd zijn door het thema Afrotopia en de potentiële kracht waarmee Afrika kan bijdragen aan onze gezamenlijke toekomst.

De fototentoonstelling Afrotopia is een opmaat naar een vernieuwd Afrika Museum waarin hedendaags Afrikaanse ontwikkelingen een prominente plaats zullen krijgen. De ambitie van het Afrika Museum is om een actueel beeld te schetsen van het Afrikaanse continent en de wederzijdse verbondenheid tussen Afrika en Nederland te tonen. De aanpassingen in het binnen- en buitenmuseum starten medio april 2018 en zullen in fases worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen naar verwachting in 2020 afgerond zijn.

14 april 2018 - 2 september 2018

Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
024-6847272
info@afrikamuseum.nl
www.afrikamuseum.nl
@AfrikaMuseum (twitter)
Het museum is geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl