Aan tafel met: Hans Withoos

Hans Withoos is fotograaf in de internationale modewereld van Brazilië tot Spanje, Italië, de Verenigde Staten en Marokko. Tevens is hij zeer productief in zijn autonome werk en staat bekend als 'fotografisch schilder' die zijn werken laag voor laag opbouwt en letterlijk met nieuwe media schildert.

Hans Withoos
Hans Withoos

De fotografie van Hans wordt gekenmerkt door kleurrijke beelden vol fantasie, met een excentrieke esthetiek. Hij laat zich inspireren door onder meer de klassieke oudheid, de barok, de art nouveau en het surrealisme. Soms blijft hij dicht bij zijn oorspronkelijke bron, andere keren kiest hij een bepaald detail, kleur of compositie. Voor de serie Withoos meets Withoos heeft de fotograaf stillevens en stadsgezichten van zijn beroemde voorvader Matthias Withoos samengevoegd met eigentijdse, surrealistische beelden. Door het toevoegen van bloemen, vissen, vogels en modellen komen schilderijen tot leven.Hans geniet internationale bekendheid en maakte spraakmakend werk voor balletgezelschap Introdans en Stichting Orange Babies. Recent is het boek Photographic Paintings verschenen met een overzicht van het veelzijdig en kleurrijk oeuvre dat de fotograaf in 30 jaar heeft opgebouwd.

De Photo020 avond bestaat uit drie onderdelen:
- Het Fotografendiner waar je voor een aantrekkelijke prijs geniet van een 2- of 3-gangen menu - Aanvang 17:30 uur
- Aan tafel met... Hans Withoos een interactief interview en gesprek in Theater Vrijburcht - Aanvang 20:00 uur - Toegang is gratis
- Portfolio Reviews & netwerkborrel in de ontspannen omgeving van Cafë Vrijburcht - Aanvang 21:30 uur - Toegang is gratis. De reviewers zijn deze avond Feiko Koster, Anita Neve, Peter van der Meer en Aleksander Willemse.

Aanmelden voor de avond kan op de website van Photo020. De avond is gratis, het diner kost voor twee gangen 19 euro en voor 3 gangen 23,25 euro.

10 juli 2019

Photo020
Jan Olphert Vaillantlaan 143-159 (Theater & Café Restaurant Vrijburcht)
1086 XZ Amsterdam
info@photo020.nl
www.photo020.nl

Er is werk te zien van
Hans Withoos

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Black Album / White Cube
20 juni 2020 - 10 januari 2021, Rotterdam
Black Album / White Cube
Candid
4 april 2020 - 20 september 2020, Den Haag
Candid

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl