Collodiumfotografie

Fotograaf Alex Timmermans organiseert in samenwerking met De Fotoacademie te Eindhoven een uniek fotografisch evenement: tijdens het weekend van 14 en 15 april vindt het eerste European Collodion Weekend plaats. Op zaterdag van 13.00-17.00 uur en op zondag van 11.00-17.00 uur.

Gedurende deze twee dagen zullen verscheidene getalenteerde nationale en internationale collodium fotografen doorlopend demonstraties geven over deze zeer bijzondere fotografische techniek. Daarnaast zal Luther Gerlach (VS) twee masterclasses verzorgen. Gerlach is al ruim 30 jaar actief op het gebied van groot formaat fotografie tot formaten van 24 x 30 inch en verbonden aan het J. Paul Getty Museum. Zijn werk hangt onder andere in het Witte Huis in Washington in de privé collectie van President Obama. Deze ruim twee uur durende masterclass is een unieke kans om te zien hoe hij tot zijn prachtige beelden komt.

Collodion Expo
Voorafgaand aan en tijdens het weekend is in Fotogalerie Eindhoven de collodium fotografie van verschillende fotografen te zien in een speciale tentoonstelling. De fotografen die aan dit unieke evenement zullen deelnemen zijn: Alexey Alexeev (RU), Mémé Bartels, Manon Navarro, Fabrice Pejout (FR), Alex Timmermans en Arjen Went (NL). De expositie wordt op 15 maart geopend in aanwezigheid van enkele fotografen.

Reserveren
Voor de masterclasses van Luther Gerlach is reserveren noodzakelijk. De tentoonstelling en de demonstraties op 14 en 15 april zijn vrij toegankelijk. Reserveren voor de masterclass is uitsluitend mogelijk via collodion-art@onsmail.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. De kosten zijn 49 euro.

Collodium fotografie
Collodium fotografie (ook bekend als natte plaat fotografie) is een vorm van fotografie die in 1851 door Scott Archer is uitgevonden en momenteel door slechts een paar honderd fotografen over de gehele wereld wordt beoefend. Door middel van een laagje puur zilver worden zeer gedetailleerde beelden gevormd op een glasplaat. Deze, direct positieve beelden, zien er door het contrast krachtig uit, maar hebben door de warme toon een unieke uitstraling.

De openingstijden van de galerie zijn maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en za van 13.30-16.00 uur.Alex Timmermans
Alex Timmermans (diashow met meer beelden)


15 maart 2012 - 15 april 2012

Fotogalerie Eindhoven
Glaslaan 2 (Strijp S, SFJ gebouw, 2e etage)
5616 LW Eindhoven
040-4020790
infoein@fotoacademie.nl
@Fotoacademie (twitter)

Er is werk te zien van
Alex Timmermans

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl